woensdag 23 maart 2011

Ik tel af!

De laatste tijd is het nogal rustig op mijn blogje, de stikmachine kwijnt wat weg in een hoekje en de stofjes wachten op mij tot ze in iets worden omgevormd... Laat u niet misleiden, ik lig niet rustig in een strandstoel te genieten van het weertje (hoewel ik dit zo graag zou doen!) maar loop wat rond als een gespannen kip. Volgende week vrijdag heb ik mijn langverwachte eindjury! De zenuwen krijgen hier dus hun volle loop en mijn project vraagt de nodige tijd.Voorlopig hou ik me dus bezig met maquette's maken, grafische materie en presentatie.

Ondertussen kijk ik tijdens mijn pauze's naar al die mooie creaties die op blogs verschijnen, mis ik mijn stikmachine, kijk ik uit naar dit, dit, dit en maak ik leuke
to-do lijstjes:




















Vanaf 2 april is er weer tijd, joepie!
Tot dan!

vrijdag 18 maart 2011

Uitstapje naar de kringloopwinkel

Gisteren was het nog eens tijd om mezelf te verwennen. De laatste tijd heb ik veel zitten werken aan mijn afstudeerproject en ontspanning is zo af en toe eens nodig! Sommige gaan naar de sauna of beauty salon, ik ging naar de kringloopwinkel :) Zo heerlijk om te snuisteren tussen al die tweedehandsspulletjes en wat je ook koopt het is altijd uniek in zijn soort. Het leukste van al vind ik nog het 'transformeren', een likje verf, een mooie plakfolie, nieuwe bekleding,... kunnen vaak wondere doen!

Hieronder mijn vondsten:



































Dit krukje zal worden voorzien van een likje verf en een nieuw stofje,
word vervolgd!





















Als laatste kocht ik nog een hele hoop kanten onderleggertjes. Voor deze lamp van 
Moooi heb ik altijd al een zwak gehad. Ik maakte hem al eens na in het klein en was 
dit ik ook van plan om in het groot te doen tot ik op dit project terecht kwam. Zo mooi!

Een klein vraagje aan jullie. Ik zou de kantjes liefst allemaal wit krijgen. Wat is hier
de beste manier voor? Ontkleuren? De lamp maken en dan in zijn geheel wit spuiten? 
Tips zijn altijd welkom!

Nu dat ik ze hier zo op de vloer zie liggen ontstaan hier een hele hoop andere
ideetjes maar dat zal voor een volgende keer zijn.
Dus ook hier weer: word vervolgd!

maandag 7 maart 2011

Tijd voor rokjes!

Met die eerste zonnestralen in het land verscheen er een rokje onder mijn hand. (ik vond weer niets beter om te rijmen...) Gisteren was het stoffenspektakel in Leuven, voor mij geen grote buit maar wel twee nieuwe knipmode's aan verminderde prijzen waaronder die van Juni '10.

Terug rijdend met het fietsje en de zon op mijn gezicht besloot ik dat het dringend tijd werd om eens een passend rokje voor mij te maken. Eentje als test-model om nadien een hele reeks echte zomerrokjes te maken, mmm zomer...

Het rokje uit de knipmode van juni 2010 is al op verschillende plaatsen eerder gezien. En blijf ik keer op keer zo'n mooie exemplaren vinden. Zo ging ik dan aan de slag met een stofje en rits uit de sleepstraat in Gent en een vals paspelbandje uit de stoffenbuit van oma. Met 'vals' bedoel ik dat ik gewoon een reep stof heb gepakt, dubbel heb gevouwen en vervolgens op paspelwijze er heb tussen gestoken, poep simpel! De rits zit er wel niet perfect in maar daarom heet het ook een test-rokje. En raad eens wat? het rokje past perfect! Laat de lente en zomer nu maar komen!!

















zaterdag 5 maart 2011

Stofjes met waarde!

Gisteren kwam mijn papa met een ware schat naar huis! Nee, niets met glitter en goud maar met emotionele waarde die niet te schatten is...Ik vertelde eerder al over de mama van mijn papa, 'oma Toby' genaamd. Jammer genoeg heb ik haar nooit zo kunnen noemen aangezien ik oma nooit heb gekend.

Mijn papa was dus nog eens bij opa Toby op bezoek geweest in West-vlaanderen en bezocht, na een tip van een tante, de zolder eens. En wat kwam daar allemaal uit! Mijn oma was een ware stikmadam, eentje met echt de stiel in haar handen en dat zal ik geweten hebben.

Als klein meisje kreeg ik al eens een doos vol stofrestjes, knoopjes, blikken doosjes met nog meer naaischatten in maar vooral naaiprojectjes die ze nooit heeft kunnen afwerken. En die doos koesterde ik al die jaren enorm. Af en toe ging ze eens open, om alles eruit te halen, naast mekaar te leggen, te bewonderen en vervolgens alles netjes terug te leggen. Het feit dat oma dat allemaal ooit had aangeraakt vond ik zo speciaal!

Dus gisteren kwam papa met een grote glimlach op zijn gezicht mijn huisje binnen gewandeld, niet één maar drie keer (zoveel was de buit namelijk). Het één na het ander overladen mijn hart, zo mooi, zo oud, zo oma,... Het één al wat mooier dan het ander, het één al wat ouder dan het ander, het één al wat groter dan het ander maar stuk voor stuk SCHATTEN! Ik was echt sprakeloos...Vooral dan bij een stofje dat, toen ik het open plooide, een onafgewerkt kleedje bleek te zijn. Ze heeft het jammer genoeg nooit kunnen afwerken omdat ze toen heel erg ziek is geworden en korte tijd nadien overleden is. Ik werd er zelfs behoorlijk emotioneel van...Binnenkort, na nog wat te oefenen, maak ik het af. Dat zou ze denk ik graag hebben gehad. En met de rest van de stofjes? Daar komen ongetwijfeld mooie dingen uit voort, natuurlijk, wat wil je met zo'n stofjes? :)

































































Lieve oma, bedankt voor de mooie stofjes!

donderdag 3 maart 2011

De prijsuitreiking...

U zal het waarschijnlijk niet hebben gemerkt maar ik was er voor drie daagjes uit. Een short-ski vakantie in La Bresse maakte van mij weer een beter mens. De sneeuw was niet top maar de zon scheen als nooit te voren, heerlijk! Eén keer thuis gekomen stond de bloggende wereld al weer vol met leuke nieuwe berichtjes waaronder ook twee een beetje voor mij bedoeld...





Van deze twee dames kreeg ik een award en ik heb me in geen jaren zo gevleid gevoeld! Bij deze dank je wel!
Met wat hulp van de blog van de vliegjes kwam ik op de handleiding terecht.
Mijn awards geef ik met veel plezier aan leven met liv, verbeelding, de vliegjes, elisannekir  en aan mijn favoriete blog polkadotjes. Maar eigenlijk verdiend de hele blog wereld er eentje van mij! Steeds zo verbaasd hoeveel prachtige creaties er hier op mijn computer verschijnen, dus aan iedereen bij deze, proficiat!