dinsdag 26 april 2011

Een heerlijke pasen!

Dit weekend was een echt topweekend! Een paar heerlijke dagen met nog zaliger weer, wat vraagt een mens nog meer? Mijn ouders zijn vorige week allebei jarig geweest, twee dagen na mekaar een beetje feest. Aangezien een heel deel van het gezin overdag moest werken hadden we afgesproken om op pasen samen iets te doen.Ik kwam met het idee op de proppen om te gaan fietsen en picknicken tussen de bloesems in Haspengouw. Aangezien ze stralend weer voorspelde maakte ik zaterdagnamiddag nog snel een luchtig zomerrokje. En zo gingen we dan met twee tandems, twee fietsen, drie fietszakken en een rieten mandje vol met picknick en witte wijn de mooie velden van haspengouwen tegemoet. (Jammer genoeg waren door het goede weer van afgelopen weken de bloesems al uitgebloeid, maar dat is bijzaak!)






















Het rokje is gemaakt naar een aangepast patroon uit de knipmode van maart 2011. Ik maakte de tailleband smaller, liet de zijzakken achterwegen, maakte het geheel korter en zorgde voor een extra tailleband die wat groter is waardoor de twee blauwe lijnen ontstaan. Uiteindelijk bleef er van het patroon niet veel van over :) Het stofje komt uit de sleepstraat in Gent en kost me slechts één euro per meter. Het is een linnen stof met wat donker blauwe schakeringen in. Een ideaal stofje voor de zomer (kreukt wel snel maar dat heeft zo zijn charmes)!






























Tijdens het fietsen dook er plots, uit het niets, ook nog dit op.
Bij deze ook nog aan iedereen een vrolijke pasen toegewenst een een fijne week!

zondag 17 april 2011

En de winnaar is...

Als eerste een grote dank voor de lieve reacties! En sorry dat ik jullie nog een dagje langer in spanning heb laten wachten, dat goede weer ook...
En dan nu! De winnaar is....

True Random Number Generator  20Powered by RANDOM.ORG

Nummer 20! Proficiat 'mama saartje', jij hebt de vlaggenlijn gewonnen!
Stuur je mij een mailtje op petitkaro@hotmail.com voor verdere afspraak?

En voor de andere, niet getreurd, volgende keer beter!
Een fijne week aan iedereen toegewenst!


zaterdag 16 april 2011

Klein stukje natuur

In het huisje waarin ik woon is er jammer genoeg geen tuin aanwezig. De vorige eigenaar offerde het mini - kleine tuintje op voor een badkamer en een grotere keuken met daarop een dakterras. Slim idee en knap gedaan dus mij hoor je niet klagen...of toch...een klein beetje...Wanneer de zon heerlijk straalt verlang ik toch een beetje naar dat stukje groen onder mijn blote voeten. Gelukkig ligt Abdij van 't park op een boogscheut van mijn voordeur en is de grote tuin van mijn ouders ook een heerlijk plek om te vertoeven.

Ik werd opslag verliefd op dit en begon met dat idee aan een poging om wat natuur binnen te brengen. En eerlijk gezegd, het slaat op niets maar ik vind ze wel erg mooi, missie geslaagd! Ik presenteer u 'natuur in een potje'.


















































Zelf maken?
Heel simpel!

* Zoek een mooi glaze potje (al dan niet van confituur).
* Vul het met wat aarde.
* Dan een laagje mooi mos.
* Zoek of maak een mooi beeldje en plaats het op het mos (ik gebruikte
vergeten taartbeeldjes maar er zelf maken met fimo is zeker ook een optie!).
* Knip (met kartelschaar) een rondje stof.
*Stofje vastmaken, ophangen en klaar!

woensdag 13 april 2011

100% meisje

Aangezien kleedjes toch meestal voor meisjes zijn, maakte ik er een op en top meisjesjurkje van. Een ongelooflijk makkelijk model en mits wat aanpassingen perfect langs 2 kanten te dragen! En na dit ene kleedje kreeg ik veel ideetjes voor andere, het kriebelt om er nog te maken!




















Stofjes en drukknoopjes vond ik beidde op het stoffenspektakel.

maandag 4 april 2011

Gekroond

Gekroond, want dat moet je zijn als je jarig bent, zeker wanneer je 2 wordt! Een vriendin van mij vroeg om een verjaardagskroon te maken voor kleine Jade.
U vraagt, wij draaien :)
Aangezien kindjes groeien (en het jammer zou zijn moest ze hem volgend jaar niet meer kunnen dragen) maakte ik hem verstelbaar. Na ook mijn hoofd te hebben gemeten bleek het zelfs dat een 2jarige maar 6 centimeter met mijn eigen hoofd scheelt, verbluffend!










En nog een gelukkige verjaardag aan de kleine meid!






















vrijdag 1 april 2011

We vieren (een beetje) feest met een give away!

Er is altijd wel een reden om pakjes te geven...
Mooi weer, een verjaardag, het begin van de lente, een goede dag, het bijna 4 maand bestaan van mijn blog of het feit dat ik vandaag ben afgestudeerd. Geen wereldnieuws, nee nee, maar ik geef zo graag kadootjes dus ik dacht dat moet wel ter ere zijn van iets :)

Een tijdje geleden maakte ik een vlaggenslinger voor een geboorte. Omdat ik dan toch goed bezig was met vlaggetjes maken besloot ik maar direct om er een hele hoop te maken. Zo'n vlaggenslinger komt altijd van pas...












Voor één van jullie maakte ik een 4 meter lange vlaggenslinger met 12 vlaggetjes. Kans maken op de slinger is simpel. Het enigste wat je moet doen is hieronder een berichtje achter laten en op zaterdag 16 april trek ik de naam van de gelukkige. Volger worden of een link op je blog zetten moet niet maar is wel altijd leuk, succes!