donderdag 30 juni 2011

Instant happiness

Vertelde ik u al over mijn nieuwe aanwinst? Een heertje dat hier twee weken geleden werd binnen gedragen en vandaag voor het eerste keer het licht zag. Achteraf gezien zonde maar de tijd om hem boven te halen was er helaas nog niet. Tot vandaag, mijn lieve Bernadette kreeg er een broer bij, een echt Brother!

Een dikke maand geleden werd er in het Leuvens stiksel een samen-aankoop-actie opgezet door deze twee lieve dames. De aankoop betrof een overlock, de Brother 4234 D. Na wat gewik en geweeg werd hier thuis de beslissing genomen. Het vriendje en ik 'mochten' elk voor zichzelf een afstudeerkadootje kopen. Het vriendje ging voor een schone gsm, ik voor de overlock!














De goesting om er aan te beginnen was er, een idee voor een eerste project ook en met de vakantie in het vooruitzicht kwam het moment om tijd te maken. De doos werd geopend, de isomo werd stuk per stuk verwijderd, alles werd aan de kant geschoven en daar stond hij dan op tafel...tadaaa! Het instructieboekje werd opengeslagen en vakkundig bestudeerd (normaal niets voor mij maar dit keer ging ik het ECHT volgens de boekskes doen) Elke draad werd er zeker 3 keer uitgehaald om hem dan weer in te rijgen, kwestie van het al wat onder de knie te hebben. Na wat geoefend te hebben werden er stofjes boven gehaald en na een dik uur lag dit op mijn keukentafel.









































Op een hik en een flik steekt het in mekaar. De groene band komt van een t-shirt dat al jaren in de kast ligt maar nooit werd aangedaan. Het bloemenstofje komt vanuit het koopjesrek in de pauli. Een patroontje is voor zo'n rokje niet nodig en werd dus wat op het gevoel gedaan. En voor een eerste keer durf ik ook eens grote details te tonen, gho die afwerking!




















Aaaaah (opluchtende zucht),  een overlock...
Als je het mij vraagt? INSTANT HAPPINESS!

woensdag 29 juni 2011

GIGAGEnt

Vorige week vrijdag nam ik het vriendje een dagje mee naar de stad waar ik een jaar studeerde, Gent! Het is eigenlijk al wat na datum op dit te poste maar ik kan maar niet genoeg mensen warm maken voor een stad vol gezelligheid en moois. Het staat terecht in de top 10 van mooiste steden wereldwijd en is behoorlijk groot, wat direct ook de titel verklaard. Zeker als je niet veel meer gewend bent dan Leuven :)

Met haar handige tips en een goed doorleefd plannetje begonnen we om 9uur 's ochtends aan de straten van Gent. Hier alvast hetgeen wat ik daar zo geweldig vind:

De sleepstraat, de plaats voor goedkope stofjes!
Mooie graffiti van kunstenaar BuĂ©



















Het huis van Alijn, een huis vol nostalgie!
























Heerlijke winkeltjes waaronder dit, Monsters with an attitude.



















Het water, datgene wat een stad dat tikkeltje meer geeft. Met daarop de bekende toeristenbootjes. Helemaal geweldig als het begint te regenen en je dit ineens ziet verschijnen.



















Mooi erfgoed, en in grote hoeveelheid!



































En de sfeer...zo gezellig, zo aangenaam....



















Ik zwijg dan nog over de 101 andere leuke dingen. Daarom, indien u nog ergens een dagje vrij heeft en eens iets leuks wilt doen? Een bezoekje aan Gent is meer als de moeite waard! (En Leuven ook!) :)

dinsdag 21 juni 2011

Dekentje vol emotie

Deze maand schoof het Leuvens stiksel de rokjes-maand aan de kant om te werken aan een goed doel. Little Quilts for Love, zo heten ze, kleine dekentjes die zorgen voor troost in moeilijke tijden. Een aangrijpend thema dat geen mens koud laat. Net zoals vele andere ging ik ook aan de slag.

Kleine vierkantjes stof aan mekaar naaien, het kan toch niet zo moeilijk zijn?! Verkeerd gedacht dus, helemaal verkeerd gedacht! Ik ben helemaal zot op het nieuwe kindertextieltje in ikea. Het was dan ook snel beslist welk stofje ik voor dit project ging gebruiken. De rest van de stofjes komen uit mijn stalen-doos en restjes bak. Allemaal verschillend van textuur en dat deed me de das om...Tijdens het stikken schoof mijn stof naar alle kanten met als gevolg dat de naden niet mooi overeen kwamen.

Achja, ik heb het geprobeerd. het is afgeraakt en wonder boven wonder lijkt het toch nog op een vierkant.
Er komen er nog, ooit, maar voorlopig hou ik het voor bekeken. Het quilten laat ik dus voorlopig aan professionals over!







































dinsdag 14 juni 2011

Nu en later

Om te weten dat kinderen snel groeien heb je zelf geen kroost nodig, dat is gewoon een algemeen gekend feit. Toen er de vraag werd gesteld om een babykleedje te maken kwam al snel het idee om er twee te maken. Eentje voor nu en eentje voor later. Ik ging er vanuit dat de mode niet extreem veel zal veranderen op een jaar en koos voor dezelfde stofjes.

Voor nu: Een babykleedje met bijpassend pamperbroekje.
Het rode appeltje werd er met flockfolie aangebracht.




















Voor later: Een simpel meisjeskleedje. Net zoals het vorige is deze ook langs beide
kanten te dragen. Een blauw met wit kantje afgewerkt en een wit met rode 'knoopjes' uit flockfolie.
























En om heel eerlijk te zijn, mijn hart smelt keer op keer als ik zo'n pakje maak.
Toch een wonder zo'n klein mensje?!

woensdag 1 juni 2011

Flock tijd

Hij verdiende iets, dat vriendje van mij. Na een goed examen lag er voor hem ook een pakje klaar. Een tijdje geleden leerde ik het hier, flocken! In een mum van tijd een groot resultaat, dat horen we graag. Hij was blij en dat horen we nog liever!





















Ohja en mijn eigen afstudeerkadootje word een overlock,
kwestie van in evenwicht te blijven :)