zaterdag 16 juli 2011

Grote zak voor (kleine) zus

De maand juni is hier gekend als 'de maand van de zussen'. Heel simpel omdat ze die maand beide geboren werden, wel te verstaan met 3 jaar tussen. Dit jaar maakte ik voor elk van hen een handtas. De zak voor de grootste zus werd via vrienden meegegeven naar canada. Ja, die grote zus van mij ontdekt zo wat heel de wereld en dit jaar besloot ze een jaartje naar canada te gaan! Het patroon kwam van hier en werd gemaakt op één van deze avonden. (foto's worden later toegevoegd wanneer die zus van mij eens beslist om terug naar België te komen met tas) :)

Een andere tas werd gemaakt voor de kleine zus. En hoewel ze het woord 'kleine' niet graag hoort zal het toch steeds mijn klein zusje blijven. In tegenstelling tot het woord klein had zij juist een hele grote zak nodig. Eentje waar ze al haar spullen in kwijt kan en liefst nog een jas en een paar cursussen ook. Bij dit project waagde ik mij dus aan iets meer. Het patroon werd zelf uitgevonden. Ik haalde zowat alle servies uit mijn kast om 'de' perfecte ronding te krijgen, ik had daar beter een foto van genomen. Na wat prutswerk verscheen er een patroon en nog wat later was er de tas. 

























































Het blauwe stofje is een oude kussensloop waarmee ik helemaal dit project steun.
Achteraf gezien vergat ik een goede sluiting en was het blauwe toch niet helemaal haar ding. Gevolg: Een 'tegoed bon' voor een nieuwe zak. En zo blijven we bezig :)

vrijdag 1 juli 2011

Zip zip

Een rits inzetten...persoonlijk niet mijn lievelingsbezigheid. Daarom ben ik zo'n fan van haar idee, een rok zonder rits, hoe makkelijk kan het leven zijn? Eerlijk gezegd kan je er soms niet omheen, een rits kom je hoe dan ook wel eens tegen in de naaiwereld. Een alternatief zoeken is een optie maar soms is het gewoon mooier met ritsje. Het motto 'oefening baart kunst' en haar handige handleiding zetten mij aan het werk. Zo maakte ik deze twee zakjes voor afstuderende vriendinnen. 























Niet zo bijzonder origineel maar ik toon ze u even om op haar vraag te antwoorden. "Halen jullie ook onbewust steeds weer je favoriete kleuren in huis?".  In mijn huisje maak ik vooral gebruik van wit in combinatie met een kleur (wat vooral rood is). In mijn kleren daarentegen grijp ik keer op keer naar donkerblauw wit en rood, maar dat had u waarschijnlijk al wel gemerkt? :)