dinsdag 26 april 2011

Een heerlijke pasen!

Dit weekend was een echt topweekend! Een paar heerlijke dagen met nog zaliger weer, wat vraagt een mens nog meer? Mijn ouders zijn vorige week allebei jarig geweest, twee dagen na mekaar een beetje feest. Aangezien een heel deel van het gezin overdag moest werken hadden we afgesproken om op pasen samen iets te doen.Ik kwam met het idee op de proppen om te gaan fietsen en picknicken tussen de bloesems in Haspengouw. Aangezien ze stralend weer voorspelde maakte ik zaterdagnamiddag nog snel een luchtig zomerrokje. En zo gingen we dan met twee tandems, twee fietsen, drie fietszakken en een rieten mandje vol met picknick en witte wijn de mooie velden van haspengouwen tegemoet. (Jammer genoeg waren door het goede weer van afgelopen weken de bloesems al uitgebloeid, maar dat is bijzaak!)


Het rokje is gemaakt naar een aangepast patroon uit de knipmode van maart 2011. Ik maakte de tailleband smaller, liet de zijzakken achterwegen, maakte het geheel korter en zorgde voor een extra tailleband die wat groter is waardoor de twee blauwe lijnen ontstaan. Uiteindelijk bleef er van het patroon niet veel van over :) Het stofje komt uit de sleepstraat in Gent en kost me slechts één euro per meter. Het is een linnen stof met wat donker blauwe schakeringen in. Een ideaal stofje voor de zomer (kreukt wel snel maar dat heeft zo zijn charmes)!


Tijdens het fietsen dook er plots, uit het niets, ook nog dit op.
Bij deze ook nog aan iedereen een vrolijke pasen toegewenst een een fijne week!

8 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me wel een zeer leuk uitstapje én chapeau voor uw (bijna) eigen leuk modelletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooooh is dat het resultaat? mooi rokje! Maar waarom heb je dan toch de zakjes weggelaten? Zo te zien ook zalig weer gehad? jammer dat ik niet mee kon:( tot snel! (om het hopelijk ook in het echt te zien;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit dat rokje! :)
  Enne superidee dat picknicken/fietsen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh, ik heb ook zin in picknicken!
  Mooi rokje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik moet ook eens achter de naaimachine. wat een leuk rokje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me zalig weekend, leuke rok en mooie foto`s

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hey, ik denk dat ik die hertjes ken! Ben je misschien gestopt aan de brouwerij van Kerkkom? Dat is vlakbij "het Dorp", om een Bloesem Bink te drinken. Zeeeeeer lekker!!! En de site van Haspengouw is het werk van mijn man! Hij bedankt voor de reclame! :-) Ik hoop dat jullie een geweldige picknick hadden.
  En natuurlijk een zeer mooi rokje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, inderdaad die hertje waren heel erg dicht bij 'het dorp'. Jammer genoeg hebben wij wel geen Bloesem Bink gedronken, als we dat wisten waren we daar zeker naar op zoek gegaan! Pluim voor je man, hij mag fier zijn op de site, reclame is graag gedaan! En picknicken in Haspengouw is altijd top! (als de zon toch schijnt) :)

  BeantwoordenVerwijderen