maandag 21 mei 2012

Vilt!

Er zijn zo van die materialen die mijn hart een sprongetje doen maken. Eén daarvan is vilt. Een prachtig materiaal waar je enorm veel kanten mee op kan. Ook in de designwereld tref je hier en daar wat aan in vilt zoals bijvoorbeeld het tapijt van Hay. Een design-item dat al een tijdje op mijn als-ik-ooit-de-lotto-win-lijst staat.

Buiten het feit dat het in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen is tegen redelijke prijzen is het ook zo licht als een pluimpje. Ik hoor het u al denken: "Wat is daar nu het voordeel aan?". Wel mensen met nek-klachten kunnen hier hoogstwaarschijnlijk wel over meespreken. Zo van die mooie houten kettingen (waar mijn kast helaas van vol ligt) kan je niet zo makkelijk meer dragen na een whiplash, voor heel even kan wel maar een hele dag-avond helaas niet meer. Na het zien van deze ketting ging ik zelf met een lading vilt aan de slag.Zelf maken? Poep simpel!
Wat heeft u nodig?
- vilt
- stylo of potlood
- stuk van 50 eurocent 
- schaar
- naaimachine


Stap 1: Teken met behulp van je 50 eurocent stuk ("frank stuk" klinkt toch nog steeds zoveel beter!) twee rondjes op je fel stukje vilt.Stap 2: Knip uit.Stap 3: Herhaal dit nu 29 keer (=58 rondjes) met de andere vilt.Stap 4: Maak hoopjes door de rondjes vilt per twee op elkaar te leggen.Stap 5: Aan elkaar stikken. Begin in het midden van een hoopje vilt en stik tot aan de rand. Til je naaivoetje omhoog, leg het volgende hoopje vlak tegen de rand, doe je naaivoetje weer naar beneden en en naai rustig aan elkaar.Stap 6: Stik de uiteinde aan elkaar vast en je bent klaar!Een ander mooi alternatief om een vilten ketting te maken vind je hier en op deze manier maakte zij een prachtige slinger. Zeker het bezoeken waard!

10 opmerkingen:

 1. Leuk om doen he ! Ik maakte zo ooit eens een slinger op die manier, gewoon met iets grotere cirkeltjes dan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi effect met dat felle groentje ertussen! Een vriendin van mij had zo'n gouden exemplaar - waarschijnlijk van die webshop, want het lijkt er sterk op - voor bij haar witte trouwjurk. Echt geslaagd, dus ik was al helemaal fan van die rondjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. keimooi!! van die nekklachten kan ik meespreken en daardoor draag ik zelf weinig halskettingen, terwijl ik er zoveel maak..
  echt een superleuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is hij mooi geworden! Ook een leuk idee voor de Grote Dochter hier in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk! Ga ik ook eens proberen! Vilt genoeg in huis want is inderdaad super materiaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hey ik heb dat ook al eens gemaakt maar heb jij het niet voor dat die cirkeltjes beginnen te plooien en niet meer mooi plat liggen. of heb jij dikke vilt gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eenvoudig maar met groots effect! Daar hou ik van! En van vilt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi , ik heb hier thuis ook vilt liggen dus ik weet direct wat ermee te doen, groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen