vrijdag 22 juni 2012

Onze slaapkamer

Een dikke twee jaar geleden stond er een grote verhuis voor de deur. Het vriendje en ik gingen samenwonen en we konden eindelijk onze slaapkamer inrichten. Niet zo'n grote stap hoor ik u denken? Wel voor ons toch wel een beetje. Noch ik, noch hij zaten ooit op kot en dit was voor ons het moment om het vertrouwde nest te verlaten en om samen ergens anders ons eigen nestje op te bouwen.

Aangezien onze slaapkamer van oppervlakte niet denderend groot was moesten we zoeken naar een simpele, goedkope en praktische oplossing. Na wat schetsen en denkwerk kwamen we eruit, we zouden in de hoogte gaan slapen. Een bed neemt veel plaats in maar wat als we de ruimte onder dat bed ook eens gaan gebruiken? 

Van twee kinderstapelbedjes maakte we een hoog tweepersoonsbed. Langs één kant werden ladekasten van ikea ingemaakt en langs de andere kant werd er een stang voor hemden voorzien. Langs allebei de kanten maakte het vriendje nog ingemaakte bakjes voor sieraden en andere prullaria. Zowel langs mijn als langs zijn kant werd er een trapje voorzien zodat het in het bed geraken 'a piece of cake' werd. Normaal gezien gingen we het geheel ook nog schilderen maarja, je weet hoe dat dat gaat...Daarnaast droomde ik al jaren van een grote antieke kleerkast. Zo eentje met veel spiegeltjes en versieringen. Na wat zoeken kocht ik voor een prikje de kast van mijn dromen. Er zaten duizende lagen vernis op (oké, ik overdrijf misschien wel wat maar het waren er wel heel veel!) en er waren sporen van memel. Na het schuren, behandelen, gaatjes opvullen, schilderen en planken-voorzien-van-een-mooie-plakfolie ontstond mijn droomkast!


En in die kleerkast van mij hangen de kleedjes mooi op kleur gerangschikt.

10 opmerkingen:

 1. Hartje hartje die kast... En ook een beetje hartje die handige man van u :) goed gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalige kast! En een prachtig staaltje ikea naar je eigen hand zetten! Geod gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig en geniaal! Just the way I like it ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauuuw mooi! Schoon kleurtje ook op uw kast! En die kleine naaimachientjes zijn zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaah, zalig, maatwerk in mdf, we hebben hier ook wel wat van die toestanden en ik vind het eigenlijk nog altijd plezant om dat te zitten bedenken en dan ook echt te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kamer zeg, we hebben laatst onze kamer ook opgeknapt met een M line matras

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow, inderdaad erg origineel! met die kledingkast onder het bed! maar pas op dat je geen :boktor krijgt in alle houten meubels

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh die kast is prachtig en die hoogslaper is slim gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen