zondag 19 augustus 2012

Ondertussen

Net geen maand geleden postte ik een 'what I wore' (on a rainy day). Een maand later en zo'n 20 graden warmer prijs ik mezelf een gelukkige mens, eindelijk zomer! Heerlijk hoe je tot de late uurtjes in je meest zomers kleedje op terras kan blijven zitten en kunt genieten van een fris glas water vergezeld met ijsblokjes. Dit is pas echt zomer, je hoort mij dus niet klagen. Buiten de weerstransformatie en maand verandering gebeurde er nog enkele dingen ten Huize Karo.

Ik werd een jaartje ouder en kreeg felicitaties van Mme.
voor je begint te denken dat ik madame persoonlijk ken even dit: het is mijn zus die voor dit unieke boek zorgde. Ze ging braaf gaan aanschuiven in de fnac en vroeg uitdrukkelijk naar een verjaardagsboodschap. Fijn om dan het boek open te slaan en deze boodschap te lezen!


Daarnaast genoot ik van wat vakantie.En schuimde ik enkele rommelmarkten af voor het plezier en de leuke sfeer.
Het fijne aan zo'n rommelmarkten is dat ik nooit weet wat ik ga tegenkomen en zeker niet weet met wat ik zal thuis komen. Je ziet altijd nieuwe dingen en krijgt ongetwijfeld een nostalgisch gevoel wanneer je oud speelgoed ziet waar jezelf uren mee hebt gespeeld. Vandaag was dat niet anders, hier en daar speelgoed dat bij mij een belletje deed rinkelen maar een item schoot absoluut de hoofdvogel, onze speeltent!


Uren, dagen, weken hebben we in dat tentje verkast. Vanaf de eerste zonnestraal door de hemel brak was er één ding dat papa moest doen van ons, het speeltentje opzetten. We deden er alles in: eten, moeder en vadertje spelen, boekjes lezen,...We deden zelfs het verhaal van de drie biggetjes na waar het sterke huisje dat de wolf niet omver kon blazen uiteraard dat van ons was. Eén keer dat ons huisje opstond waren we uren zoet en dat moeten mijn ouders snel door hebben gehad want in zo'n 80 % van mijn zomerherinneringen komt dit huisje voor. Jammer genoeg braken er enkele stokken en scheurde enkele naden open. Nu is er een nieuwe die klaar staat wanneer er ooit kinderen komen want ik pas er alvast niet meer in.

7 opmerkingen:

 1. Zalig, dat huisje! Ik herinner het mij ook nog... Het stond in vele tuinen en livings.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe tof! Een felicitatie van 'de Mme'! En zo'n huisje hadden wij vroeger ook. Daar zijn heel wat uren in gespeeld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, da's wel al vooruitziend van u! Uw toekomstige kinderen zijn gelukzakskes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai ja dat exact zelfde huisje had ik vroeger ook hoe vaka het buiten en binnen werd opgesteld en in gespeeld :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben r ook zo eentje op zolder! Die zalige kindertijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen