donderdag 24 mei 2012

Feest voor KLARA!

Vorige week liepen er ongetwijfeld in heel het land mooi opgemaakte jongens en meisjes rond voor hun communie- of lentefeest. Ik zag in vele tuinen springkastelen oprijzen, de weg was gevuld met auto's waar mooi geklede familie's inzaten en vele mensen deden een schietgebedje voor mooi weer (of was dit voor iets anders?). Op vele plaatsen was het feest, dat was duidelijk!

Ook bij Klara was het feest en ik mocht dat grote feest van haar aankleden.
Na een klein gesprek was duidelijk dat ik met haar lievelingskleurtjes aan de slag ging gaan en 'bollen'. Overal bolletjes en kleur, een beetje 'disco' maar dan op kindermaat, net zoals ze het wou.

Ik stel u voor: Klara haar feest!




























ps: Iemand enig idee waarom mijn foto's er hier zo 'somber' uitzien? De kleuren op de echte foto's spatten er bijna af maar één keer op blogspot geplaatst is het allemaal al veel minder vrolijk...

maandag 21 mei 2012

Vilt!

Er zijn zo van die materialen die mijn hart een sprongetje doen maken. Eén daarvan is vilt. Een prachtig materiaal waar je enorm veel kanten mee op kan. Ook in de designwereld tref je hier en daar wat aan in vilt zoals bijvoorbeeld het tapijt van Hay. Een design-item dat al een tijdje op mijn als-ik-ooit-de-lotto-win-lijst staat.

Buiten het feit dat het in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen is tegen redelijke prijzen is het ook zo licht als een pluimpje. Ik hoor het u al denken: "Wat is daar nu het voordeel aan?". Wel mensen met nek-klachten kunnen hier hoogstwaarschijnlijk wel over meespreken. Zo van die mooie houten kettingen (waar mijn kast helaas van vol ligt) kan je niet zo makkelijk meer dragen na een whiplash, voor heel even kan wel maar een hele dag-avond helaas niet meer. Na het zien van deze ketting ging ik zelf met een lading vilt aan de slag.



















Zelf maken? Poep simpel!




















Wat heeft u nodig?
- vilt
- stylo of potlood
- stuk van 50 eurocent 
- schaar
- naaimachine


Stap 1: Teken met behulp van je 50 eurocent stuk ("frank stuk" klinkt toch nog steeds zoveel beter!) twee rondjes op je fel stukje vilt.



















Stap 2: Knip uit.



















Stap 3: Herhaal dit nu 29 keer (=58 rondjes) met de andere vilt.



















Stap 4: Maak hoopjes door de rondjes vilt per twee op elkaar te leggen.



















Stap 5: Aan elkaar stikken. Begin in het midden van een hoopje vilt en stik tot aan de rand. Til je naaivoetje omhoog, leg het volgende hoopje vlak tegen de rand, doe je naaivoetje weer naar beneden en en naai rustig aan elkaar.



















Stap 6: Stik de uiteinde aan elkaar vast en je bent klaar!



















Een ander mooi alternatief om een vilten ketting te maken vind je hier en op deze manier maakte zij een prachtige slinger. Zeker het bezoeken waard!

zaterdag 19 mei 2012

What we wore

Ik ga eerlijk zijn, ik kijk graag naar de mensen. Ik kan echt genieten van een fietstocht om van dichtbij al die verschillende verhalen te kunnen zien: een oma met haar nog oudere hondje, een verliefd koppeltje verstopt achter een struik, gezinnen in alle vormen, kindjes die uitbundig naar je zwaaien in hun bakfiets,...Het boeit me om te zien wat iedereen doet, waar ze naar toegaan en nog het liefste wat ze dragen. Noem mij gerust een gluurder, ik geef mezelf eerder de titel van 'observeerder'.

Op de blog van bleubird en die van Brinja wordt daar heel tof op ingespeeld. En zo ging onlangs polkadotjes mina dotter hiermee ook aan de slag. Ik volg hun voorbeeld en doe graag mee. Soms alleen, soms met de zussen, de broer, het lief,...Dit keer samen met de grote zus en de hond :)




woensdag 9 mei 2012

Winnaarsgeluk

Ik win nooit iets, of toch bijna nooit. Het zit gewoon niet in mijn bloed, dat winnaarsgeluk. Als ik diep terug graaf in mijn geheugen is het enigste wat ik ooit won een pluche beestje. Terwijl dit ook niet helemaal onder de categorie 'winnen' viel. De opdracht was een tekening in kleuren en dan afgeven aan de kassa van de GB. Twee weken later belande er dan een 'botje', het visje van ariel, in onze brievenbus, zo gelukkig dat ik was!

Helaas stopte het daar. Ik doe hier en daar wel eens mee met een give away. Het zou toch maar eens moeten lukken, je weet nooit, geluk schuilt vaak in een klein hoekje. En ja hoor, een hele tijd geleden, kort na mekaar sleepte ik twee onwaarschijnlijke prijzen in de wacht!

Als eerste won ik de prachtige kaartjes van Bora.
Zo mooi dat je ze bijna niet durft te gebruiken!



















En als tweede won ik een give away bij Marleineke
Van deze geweldige madam won ik 4 buttons.
Eentje vond direct de weg naar mijn jas en reist vanaf nu vrolijk met me mee.



















Lieve dames, dank jullie wel voor het fijne gevoel en voor de ongelooflijke prijs!
U ziet het maar, op een dag, ooit, wint u wel eens iets!