zaterdag 5 maart 2011

Stofjes met waarde!

Gisteren kwam mijn papa met een ware schat naar huis! Nee, niets met glitter en goud maar met emotionele waarde die niet te schatten is...Ik vertelde eerder al over de mama van mijn papa, 'oma Toby' genaamd. Jammer genoeg heb ik haar nooit zo kunnen noemen aangezien ik oma nooit heb gekend.

Mijn papa was dus nog eens bij opa Toby op bezoek geweest in West-vlaanderen en bezocht, na een tip van een tante, de zolder eens. En wat kwam daar allemaal uit! Mijn oma was een ware stikmadam, eentje met echt de stiel in haar handen en dat zal ik geweten hebben.

Als klein meisje kreeg ik al eens een doos vol stofrestjes, knoopjes, blikken doosjes met nog meer naaischatten in maar vooral naaiprojectjes die ze nooit heeft kunnen afwerken. En die doos koesterde ik al die jaren enorm. Af en toe ging ze eens open, om alles eruit te halen, naast mekaar te leggen, te bewonderen en vervolgens alles netjes terug te leggen. Het feit dat oma dat allemaal ooit had aangeraakt vond ik zo speciaal!

Dus gisteren kwam papa met een grote glimlach op zijn gezicht mijn huisje binnen gewandeld, niet één maar drie keer (zoveel was de buit namelijk). Het één na het ander overladen mijn hart, zo mooi, zo oud, zo oma,... Het één al wat mooier dan het ander, het één al wat ouder dan het ander, het één al wat groter dan het ander maar stuk voor stuk SCHATTEN! Ik was echt sprakeloos...Vooral dan bij een stofje dat, toen ik het open plooide, een onafgewerkt kleedje bleek te zijn. Ze heeft het jammer genoeg nooit kunnen afwerken omdat ze toen heel erg ziek is geworden en korte tijd nadien overleden is. Ik werd er zelfs behoorlijk emotioneel van...Binnenkort, na nog wat te oefenen, maak ik het af. Dat zou ze denk ik graag hebben gehad. En met de rest van de stofjes? Daar komen ongetwijfeld mooie dingen uit voort, natuurlijk, wat wil je met zo'n stofjes? :)

Lieve oma, bedankt voor de mooie stofjes!

6 opmerkingen:

 1. Ik heb ook een hele lading gekregen van mijn oma. Ze leeft nog wel, maar de grotemoe niet meer en via mijn memetje heb ik een deel van haar naaigerief ook gekregen. Er hangt inderdaad veel nostaligsche waarde aan en zo speciaal vind ik om dat te krijgen!

  Ik ben er zeker van dat je er mooie dingen mee zal maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een paar maanden geleden ook oude naaispulletjes gekregen van mijn oma/meter die ondertussen al bijna 20 jaar geleden gestorven is. En daar zit zo'n ongelofelijk grote emotionele waarde aan! Haar naaidoos staat in de boekenkast, zodat ik ze toch wel een paar keer per dag voorbijkom en kan bewonderen :-) Het zijn schatten om te koesteren, veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zo ook een lading stofjes, kantjes,... van mijn overgrootmoeder - die naaister was - geërfd. Het zijn inderdaad allemaal kleine schatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Die oma`s toch... een mooiere bestemming kunnen deze stofjes niet hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe leuk dat kleedje... Ik zou ook enorm emotioneel worden, moest er zoiets tussen zulke stofjes zitten... en dat afwerken zou ik al helemaal willen doen. :)
  Echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had dit bericht echt compleet over het hoofd gezien, werd er helemaal emotioneel van... Echt mooi om nu, na al die jaren, te ontdekken hoeveel we wel niet allemaal gemeen hebben met oma. Ik kijk er al naar uit om het resultaat van het kleedje te zien.

  BeantwoordenVerwijderen