maandag 7 maart 2011

Tijd voor rokjes!

Met die eerste zonnestralen in het land verscheen er een rokje onder mijn hand. (ik vond weer niets beter om te rijmen...) Gisteren was het stoffenspektakel in Leuven, voor mij geen grote buit maar wel twee nieuwe knipmode's aan verminderde prijzen waaronder die van Juni '10.

Terug rijdend met het fietsje en de zon op mijn gezicht besloot ik dat het dringend tijd werd om eens een passend rokje voor mij te maken. Eentje als test-model om nadien een hele reeks echte zomerrokjes te maken, mmm zomer...

Het rokje uit de knipmode van juni 2010 is al op verschillende plaatsen eerder gezien. En blijf ik keer op keer zo'n mooie exemplaren vinden. Zo ging ik dan aan de slag met een stofje en rits uit de sleepstraat in Gent en een vals paspelbandje uit de stoffenbuit van oma. Met 'vals' bedoel ik dat ik gewoon een reep stof heb gepakt, dubbel heb gevouwen en vervolgens op paspelwijze er heb tussen gestoken, poep simpel! De rits zit er wel niet perfect in maar daarom heet het ook een test-rokje. En raad eens wat? het rokje past perfect! Laat de lente en zomer nu maar komen!!

18 opmerkingen:

 1. Echt een mooi geslaagd rokje. Ik moet dringend ook eens ééntje maken. Maar de tijd ontbreekt me soms ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi rokje, heb het ook al een paar keer voorbij zien komen, is een leuk modelletje. Moet ook eens een rokje voor mij gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig modelletje he.
  Het staat je ook heel goed...nu ben je klaar voor massaproductie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon ook voor een winter rokje. Ik ben ook nog op zoek naar een mooi patroontje met mijn buit van in Landen wil ik er ook aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Test-rokje? Heel mooi! Ik krijg zin om er ook een te maken als ik dit zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij was met die knipmode gaan lopen? ;) Ik maar zoeken... hihi... Het is echt mooi gelukt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb die knipmode ook vorige keer op het stoffenspektakel gekocht :). Super mooi rokje, je staat er echt goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meid, dit is geen, ik herhaal, geen testrokje. Het is een geslaagde versie en een zeer draagbare versie en het model staat je heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste dames, als eerste bedankt voor de lieve reacties! Als tweede, dit rokje was op nog geen namiddag volledig af en als ik polkadotjes mag geloven gaat dat bij elk nieuw rokje sneller. Kunnen we anders niet van maart de overgangs-rokjes maand van maken??

  @de stikdoos: Ik maakte eerst dit rokje om nadien ook aan de slag te gaan met de stof van Landen, het zou echt zonde zijn geweest om daar in te hebben geknipt zonder mooi resultaat :)
  Ik durf soms echt te weinig!

  @Flexje: Oeps, toen ik hem meepakte lagen er toch nog een hele hoop. Niet getreurd als je het eens nodig hebt kom je het maar halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog maar 3 maanden tot aan mijn verjaardag, jeeeej! Ik stuur je mijn verlanglijstje snel door:)(dit rokje staat er alvast op)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. het is mooi geworden. Ik zie wel dat je paspel aan de zijkant niet doorloopt. Ik maak mijn rokje op deze manier: alle grote delen aan elkaar, en middenachter open laten. Paspel er op, de pas-delen aan elkaar en dan in zijn geheel boven de paspel. Dan moet je enkel nog middenachter afwerken en loopt je paspel mooi door. Je kan ook gewoon een draadje gebruiken in je paspelstofje, dan heb je een echte paspel.
  Maar wel een verslavend modelletje he? Ik neem het model voor octopoes ook mee naar het volgende stiksel, nadat ze mijn ikea-rokje zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als ik het patroon eens kan overtekenen, moet dat wel lukken... of de werkbeschrijving inscannen... :)
  Ik zal er hoogstwaarschijnlijk zelf wel overheen gekeken hebben (alhoewel ik wel echt bijna elke knipmode aan dat kraampje heb gekeerd en gedraaid tot ik de maand en het jaar vond...) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @mama saartje: goede tip! Waarom ze niet doorloopt is omdat ik eerst de paspel in beidde rokdelen heb gedaan, dan rits er ingezet en dan de andere zijkant heb vastgemaakt. Ik heb ook geen touwtje gebruikt omdat de stof opzich al zo dik was en ik graag snel resultaat wou zien :) En inderdaad, zooo verslavend!

  @Annelies, het komt op het te-doen-lijstje!

  @Flexje, ik pak het patroontje mee naar volgend leuvens stiksel. De werkbeschrijving gebruikte ik eigenlijk niet, ik wist het nog wat van het eerste rokje en ben niet zo'n lezer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat zal dan voor dinsdag 5 april zijn... :) Maandagen zijn een beetje moeilijk... alhoewel als Peter onder het mes moet vrijdag 18 maart, dan kom ik maandag 21 maart wel af... :) Want dansen zal die niet kunnen dan al ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mooi mooi!!! En hij past nog mooier!! Knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi rokje! En leuk dat je meedoet met de give away bij creJJtion.
  liefs van Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw! Kan ik dit patroontje ergens op internet vinden?
  (Of kan iemand dit doormailen?)
  Bedankt ! x

  BeantwoordenVerwijderen