woensdag 25 mei 2011

Rimpelrok

Er zat iets in mijn hoofd (gelukkig maar!). Meer bepaald een idee voor een rokje.
Zo eentje met een speciaal kantje, figuurlijk en letterlijk...

Inspiratie vond ik bij haar. Geweldige creaties, mooie afwerking, leuk kleurgebruik, oh ik ben er helemaal wild van! Zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Bij het nog-maar-eens afschuimen van haar blog, trof ik dit kleedje aan, zucht, zo mooi! Mix dat kleedje met het idee in mijn hoofd en tada, u krijgt een rokje!
Met een blad en een pen in de hand zette ik mij aan tafel en begon ik te schetsen, te rekenen, te bladeren in boekjes en te pluizen in mijn stoffenvoorraad.

Al snel deden zich een paar obstakels voor:
* De stof die ik wou gebruiken was slechts een meter lang. Aangezien ik met plooitjes wilden werken had ik dus wel wat meer nodig. Na enig rekenwerk en meermaals op de stof uit te tekenen paste het er net in! (Ik kwam geen centimeter te veel uit en dat mag u er vrij letterlijk nemen)
* Toen ik eenmaal alle plooitjes had gestikt en de tailleband er had op genaaid ging ik eens 'proef' passen. Bleek dat ik het rokje toch wat hoger in de taille wilden hebben. Gevolg: het rokje dat nog wat korter werd (en het was al behoorlijk kort gerokt) + nog wat innemen in de taille, plooitjes losmaken,...
* En dan als laatste, DE RITS! Met haar handige handleiding lukt me dat altijd, min of meer. Dit keer stond ze na 5 keer alles los halen er nog niet fatsoenlijk in. Een ramp! Ik weet niet of dat het aan de stof lag, of aan mij maar ik weet wel dat dit niet direct voor herhaling vatbaar is. Na enige tijd proberen en lastig worden op het vriendje (want dat word ik als iets niets lukt, zonder recht en reden, shame on me) stond ze er dan toch in. Niet mooi afgewerkt, lees, foeilelijk! Maar ach, we gaan niet zagen over een rokje dat me nog geen 3 euro heeft gekost.Het blauwe stofje komt van het stoffenspektakel. Het witte komt uit oma's collectie en was vroeger een staal van een gordijn. Maar hey, ik heb gezien dat kant en oude spullen weer helemaal in zijn, waarom dan niet dit?

En wat hebben we geleerd uit dit project?
* Voorzie voldoende stof wanneer je aan iets begint.
* Misschien toch nog iets meer oefenen voor ik weer iets ga uitvinden.
* Zie dat het vriendje niet in de kamer aanwezig is wanneer er even iets niet lukt.
* En vooral blijf kalm :)

9 opmerkingen:

 1. Heb u een minuutje, ik moet even mijn mond dichtklappen, die is wagenwijd open gevallen.
  Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik werk dat ook af en toe uit op het vriendje, ocharme, de sukkelaars ;)
  Het resultaat mag er alleszins zijn! Ook al zou de rits niet mooi afgewerkt zijn, 't is een draagbaar, origineel en heel leuk rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik sluit mij volledig aan bij Riet, amaai, zo mooi !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo herkenbaar, dat lastig worden op het vriendje... :) Echt wel een leuk rokje! Zo anders! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het resultaat anders wel supermooi hoor !!! Prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig! Helemaal jouw ding, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen