vrijdag 23 september 2011

Het pompje pompt weer

Er zijn zo van die zaken waar ik echt een hekel aan heb: mensen die door het rood rijden, de buurman die zijn gevel begint op te schuren wanneer je je ramen bent aan het kuisen, natte voeten, opstaan met grijs vuil weer,...En zo gaat het lijstje nog even door. Het valt allemaal best wel te relativeren, even slikken en hetgeen wat gebeurd is, is al lang vergeten.

Nog zo één van die zaken is overbodige verpakking. Vaak zijn koekjes niet één maar drie keer ingepakt, is er een gigantische verpakking rond een belachelijk klein objectje en word er weinig gedacht aan refill. Hier ook weer, even slikken, een ander product kiezen en verder winkelen. Zo opgelost!

Op de lavabo staat een zeeppompje. Zo eentje dat je koopt en wanneer het leeg is wegsmijt. Een vaste zeepblok of een hervulbaar pompje gaan kopen en vullen met een grote bus handzeep was een goed alternatief geweest maar nog beter is een beetje recycleren.

Zo werd een leeg plastic zeeppompje en een glazen potje......gemixt tot nieuw zeeppompje. Potje kuisen, gaatje in het deksel boren,
pompje verplaasten en klaar is kees! Meer moet dat volgens mij niet zijn :)

7 opmerkingen:

 1. Wow, dat ziet er echt kei design-ig uit! Sjiek gedaan :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dat idee ook al gezien - en ooit doe ik het ook. Maar blijkbaar doen wij echt lang met zo één pompje... Maar ooit, als het leeg is, recycleer ik het ook! De hervulfles van Ecover staat ook al klaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. schoon. Helaas gebruiken wij de oerklassieke zeepblok ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof! Ik ben nog maar pas volger van je blog, maar heb hier al leuke dingen gezien. (en dan die doos patroontjes...)

  Ik hoop dat je het niet erg vindt, maar ik heb je getagd: http://vanleentje.blogspot.com/2011/09/getagd.html. Het zou fijn zijn als je meedeed, en anders: mijn excuses!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga het niet alleen met de handzeep doen maar ook afwasmiddel wil ik zo maken omdat wij een sponsje gebruiken en je die er dan zo onder kan houden en ivm een open keuken dat veel mooier is;))

  BeantwoordenVerwijderen